Print Icon
 

Nieuws voor docenten

Yes! Eerste versie mentordashboard gaat live


Er is veel vraag naar en we zijn dan ook trots te kunnen melden dat we in de release van morgen de eerste versie van het mentordashboard beschikbaar stellen. In deze eerste versie zitten functionaliteiten waar volgens onderzoek al veel meerwaarde in zit voor mentoren. Zo vind je er al handige informatie over de leerling en registraties van absentie en werkhouding over alle vakken overzichtelijk bij elkaar. Lees meer over het mentordashboard.


Let op: vanwege de update is Somtoday vrijdag 6 mei tussen 17 en 18 uur niet bereikbaar.

Kick off nieuwe schooljaar

We krijgen regelmatig de vraag of we ook dit jaar weer een kick off voor het nieuwe schooljaar gaan doen. Het antwoord is simpel: ja! Hoe en wanneer? Daarover lees je meer in de volgende nieuwsbrief.

Minder scrollen door breedbeeld-functie

Met de release van 12.10 wordt een door jullie lang gekoesterde wens beschikbaar: met de blauwe knop rechts bovenin past Somtoday zich automatisch aan je beeldscherm aan. Hierdoor verschijnt er meer data op een pagina en hoef je minder te scrollen. 

Let op: het is een BETA-versie. Met dezelfde knop ga je weer terug naar de reguliere instelling. Kom je nog een pagina tegen die niet goed schaalt? Meld het je beheerder.

Hoera! Sandra Nijhof van Twickel College wint Jelle

Ontzettend veel mailtjes kregen we op de winactie in onze vorige nieuwsbrief. Veel docenten willen Jelle wel voor een dagdeel winnen om hem alles te vragen over Somtoday. De gelukkige winnaar is Sandra Nijhof van Twickel College in Delden. Gefeliciteerd!

Niet gewonnen maar wil je Jelle ook eens een dagdeel inhuren op je school? Voor een studiedag of ander moment? Vraag je applicatiebeheerder om contact met ons op te nemen.

     

Wist je dat je sjablonen kunt dupliceren?

Je kunt een sjabloon van jezelf (of van je vakgroep) dupliceren en die synchroniseren met je eigen studiewijzers. Sjablonen en studiewijzers blijven dan in de basis gelijk. Wel kun je een sjabloon na synchronisatie aanpassen naar je eigen smaak. Handig bij bijvoorbeeld parallelklassen.

     

Gratis workshop over de digitale mediacollectie voor het onderwijs

Op Beeld en geluid op school vind je ruim 150.000 uitzendingen van uiteenlopende radio- en televisieprogramma’s. Als docent kun je dit materiaal gratis gebruiken. Wil jij alles weten over het snel zoeken & vinden van relevant digitaal materiaal? Volg dan één van de gratis online beeldengeluidopschool.nl workshops op maandag 9 mei (20-21 uur) of donderdag 19 mei (16-17) uur. Laat het ons weten via de mail. Kun je niet, maar heb je wel interesse? Dan horen we het ook graag. 

     

Bedankt voor het lezen
Karoline Heidrich
Productowner Somtoday Docent

Op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn.

 
 
This email was sent by info@som.today to ph.harmsen@tabor.nl
U gebruiker bent van Somtoday
Topicus.Education B.V. | Leeuwenbrug 1-51 | 7411 TE Deventer